چگونه ایمپلنت دندان انجام بدیم؟
شاید برای بسیاری از ما حتی تصور عارضه ای بنام بی دندانی سخت باشد اما متاسفانه بخاطر بعضی از دلایل باعث میشود ما یکی یا چند تایی از دندان های خود را از دست بدهیم در این مقاله قصد داریم شما را با ایمپلنت دندان و شرایط کاشت ایمپلنت؛مزایا و معایب ایمپلنت دندان آشنا کنیم؟با دلگرم همراه باشید.
ایمپلنت دندان یک نوع پایه فلزی خاص از جنس تیتانیوم است که با سلول های بدن کاملا سازگار می باشد و به عنوان جایگزین ثابت و دائمی برای دندان از دست رفته توسط دندانپزشک، برای بیمار استفاده می شود و
درون استخوان فک گذاشته می شود این ریشه های مصنوعی پس از اینکه در استخوان محکم شدند، دندانهای جدید روی این ریشه ها نصب می گردند و این دندانها کاملا" از هر نظر شبیه به دندانهای طبیعی هستند و احساس می گردند.
دندان متحرک، قابل اتصال به این ایمپلنت ها هستند. حدود 3 تا 6 ماه زمان لازم برای رشد و ترمیم استخوان اطراف ایمپلنت است.
هنگام انتخاب ایمپلنت میزان استخوان در دسترس، میزان استحکام استخوان و زمان گذاشتن ایمپلنت در نظر گرفته می شود. اگر استخوان کافی برای گذاشتن ایمپلنت در دسترس نباشد می توان در شرایط خاص مقداری استخوان برگرفته از نقاط دیگر پیوند زد.همچنین بر حسب میزان سختی استخوان انواع پیچ دار و بدون پیچ ایمپلنت انتخاب می شود.
این روکش ها بطور ثابت توسط چسب های دندانپزشکی به ایمپلنت چسبانیده می شوند. همچنین در مواردی که برای دندانهای مصنوعی فرد گیرکافی در دهان نداشته باشد، می توان از ایمپلنت های باریک یا مینی ایمپلنت ها به عنوان محل گیر مناسبی جهت ثابت نگداشتن دندان مصنوعی استفاده نمود.
افرادی که یک یا چند دندان خود را از دست داده اند و یا حتی کل دندان های خود را از دست داده اند با استفاده از کاشت ایمپلنت می توانند زیبایی طرح لبخند و توانایی جویدن طبیعی خود را بازیابند. سن کاشت دندان در خانم ها پس از 16 سالگی و در آقایان بعد از 18 سالگی می باشد.
فاصله بین دندانهای جلو در اثر از دست رفتن یک دندان بطوری که دندانهای مجاور آن طبیعی باشند.
از دست رفتن دندان می تواند به دلیل پوسیدگی، بیماری لثه و یا تصادفات باشد.
اگر دندان در منطقه زیبایی باشد علاوه بر زیبایی سلامتی دندان نیز متاثر می شود.
فاصله طولانی بی دندانی باعث رویش دندانهای فک مقابل به این فاصله و جابجایی دندانهای بالا و پایین و از دست رفتن اکلوژن مناسب می شود.
عمل جویدن نیز متاثر شده و مفاصل فک پایین در طولانی مدت دردناک می شود.
زمانی که یک یا بیش از یک دندان از انتهای هر قوس دندانی از دست رفته باشد و تنها یک سمت، دندان طبیعی باشد.
زمانی که کلیه دندانهای یک یا هر دو فک از دست رفته باشد.
در صد موفقیت انجام ایمپلنت به عوامل مختلفی بستگی دارد که در بیماران مختلف متفاوت است. حتی این مسئله در مورد ایمپلنت فک بالا و پایین نیز تفاوت دارد. به طور متوسط میزان موفقیت ایمپلنت دندانی ۹۵% گزارش شده است.
بهترین حالت قرار دادن ایمپلنت قرار دادن ایمپلنت بلافاصله پس از کشیدن دندان است.
در صورتی که دندان از دست رفته، عفونی نباشد و مقدار زیادی استخوان در اثر عفونت از دست نرفته باشد، شانس زیادی برای برای جایگزینی همزمان ایمپلنت وجود دارد.
در مورد دندانهایی خلفی که معمولاً چند ریشه هستند و مخصوصاً اولین دندانهای خلفی بزرگ که دو یا سه ریشه است، جایگزین همزمان دندان کشیده و ایمپلنت معمولاً مقدور نیست و بهتر است حدود ۶ هفته صبر کرد.
معمولاً پس از کشیدن دندان، مقداری تحلیل استخوان اتفاق می افتد، دندانپزشک تا حد امکان سعی می کند بلافاصله پس از کشیدن دندان اگر شرایط فراهم باشد، ایمپلنت را در حفره ی دندان کشیده شده جایگزین کند.
چرا ایمپلنت دندان راهکار خوبی برای جایگزینی دندان های از دست رفته است؟
ایمپلنت های دندانی راهحل قطعی دندانهای ازدسترفته است.بااینکه روشهای دیگری هم برای جایگزینی دندانهای ازدسترفته وجود دارد،ایمپلنتهای دندانی مزایای زیادی را نسبت به آنها دارند اگر چه نباید از عوارض ایمپلنت نیز غافل بود.
ایمپلنت دندان از تحلیل استخوان در ناحیه دندانهای کشیده شده جلوگیری میکند و میتواند در تمام طول عمر باقی بماند و همانند دندانهای طبیعی فشار را بهطور مستقیم به استخوان منتقل میکنید.ایمپلنت دندان باعث سایش اضافی بر روی دندانهای مجاور نمیشود.همچنین در برخی بیماران بهبود در سلامت عمومی دهانشان دیدهشده و میتوانید غذاهای سخت مانند آجیل و میوهها را بخورند.
شرایط گذاشتن ایمپلنت دندان
اکثر افراد نامزدهای مناسب برای استفاده از ایمپلنت به روش پانچ هستند. یک کاندید مناسب برای استفاده از این روش درمانی باید دارای شرایط زیر باشد:
لثههای سالم داشته باشد.
استخوان کافی برای جوش خوردن ایمپلنت در فک داشته باشد. به هر حال بعضی افراد که استخوانهای فک خود را از دست دادهاند نیز میتوانند از این روش درمانی استفاده کنند، اما در ابتدا لازم است استخوان فک با استفاده از روشهای درمانی خاص، ترمیم شود.
مزایای ایمپلنت
تا ۲۳ سال پیش در ایران، ترمیم دندانهای از دست رفته محدود بود به پر کردن، روکشگذاری و اگر دندانها با ریشه از بین رفته بود، در نهایت پروتز مصنوعی به نوعی پایان کار ترمیم محسوب میشد. با ورود فناوری کاشت ایمپلنت به ایران، امید بسیاری از مردم برای داشتن یکدست دندان سالم و زیبا تقویت شد. با وجود گرانی این نوع درمان، متقاضی کاشت ایمپلنت در ایران کم نیست. در هر حال، به تأیید پزشکان و متخصصان، ایمپلنت هم در میان روشهای درمان و ترمیم دندان روشی کامل و بینقص نیست.
مطالب مرتبط: